Galerija

2021

Margarete

ulje na platnu 160×65
3000 EUR

Jorgovan

ulje na platnu 160×65
3000 EUR

Izložbe

Krici i šaputanje

„Cronica 3″ februar 1991. u Madridu

Slikarstvo LJ. Drezge koja trenutno izlaže u galeriji Orfila, ima spontanost bacača plamena, to je nešto kao ispovest.

Pečati

Hazaderska neoekspresionistička ruka Ljiljane Drezge u salonu „Cvijete Zuzorić“, Beograd, 1982, Borba

Ekstaza, pomama, razdiranje, histerija, haos, krik i bes, čovek pre čoveka, jedna primordijalna orgija provaljuje u sve, kao neki divlji balet, proždiru i poradjaju se na slikama Ljiljane Drezge.

Akvarijum

Ljiljana Drezga je istovremeno i univerzalni umetnik shvatljiv na svim meridijanima, sav u tokovima savremenog mišljenja kako kičicom tako i svojim idejama.

Venecija

Slikarska preokupacija Ljiljane Drezge jeste t e l o, živo telo, ljudsko telo. Ali Drezga svoje aktove ne posmatra samo spolja, nije joj dovoljna sama njihova telesnost. Ona u telu oseća neku tajnu, neko magično, gotovo mistično svojstvo, što se krije u njegovim dupljama i sponama.

Simboli

Kao divlji vetar Australije,
Kao nestali pesak pustinje,
Prošao je nežno kroz vrhove prstiju.
Na jednoj žutoj slici

Cries & Whispers

Ljiljana Drezga u novom ciklusu, ostajući vjerna sebi kreira ljudske forme i tijela kao obrazac izražavanja unutrašnjeg dijaloga. Povlačenje u sebe i momenti osamljenosti za Drezgu znače priliku za proces promišljnja detalja okolice i prostora u kom egzistira.

Gejše

Kada bih nastojao da definišem pojam mladosti u stvaralaštvu rekao bih da je to period u kome se sve m o ž e i sve s m e. Zrelost počinje onda kada se utvr­đuje put.

Izložba u Berlinu

Artist manager Ivana Biočanin

+38169714494

email

ivanabiocanin@yahoo.com